Klant in elk proces centraal

 

 

ISO 9001 is een kwaliteitsmanagementsysteem waarbij uw klant centraal staat. Het beschrijft niet hoe u moet werken of wat u moet doen. Wel de managementtechnieken die u het best toepast om uw organisatie te besturen en om uw klanten van dienst te zijn. Concreet: met ISO 9001 analyseert u de processen waar het kan foutlopen met de klant. En die processen verbetert u.

ISO 9001 maakt uw kwaliteit steeds beter

Met ISO 9001 vult u uw kwaliteitsmanagement structureel in. En dat is een gigantische stap voorwaarts. De voordelen zijn niet min: uw processen verbeteren, dus ook uw aanbod gaat erop vooruit. Uw klanten worden tevredener. U verhoogt uw productie én verlaagt uw kosten. En daar wordt uw directie gelukkig van.

ISO 9001 in een nieuw kleedje

De ISO-norm werd in 2015 grondig verbeterd:

  • U integreert verschillende normen voor milieu, arbeidsomstandigheden en veiligheid dankzij een High Level Structure (HLS).
  • U krijgt een overzicht van al uw risico’s én u reduceert ze effectief.
  • U betrekt uw topmanagement om verantwoordelijkheid te nemen.
  • U houdt ook rekening met de processen, producten en diensten van externe dienstleveranciers. Zo hebt u meer zicht op het volledige plaatje.

Overgangsfase:

  • huidige ISO9001:2008 vervalt uiterlijk september 2018
  • aanvraag ISO9001:2008 kan nog, maar vervaldatum blijft september 2018

Overhaast u niet, maar plan de overgang grondig. Zo vermijd u onaangename verrassingen

Start vandaag nog met uw managementsysteem

U wilt tevreden klanten. Terugkerende klanten die steeds enthousiaster worden. Daarom werkt u het best aan al uw processen met een managementsysteem.

Weet u niet waar te starten? Lees onze whitepaper In 10 stappen naar een HSEQ managementsysteem, volg het stappenplan en laat u inspireren door onze tips.

Makkelijk te integreren met ISO 14001 en ISO 45001

 

 

Alle ISO-managementsystemen gebruiken voortaan dezelfde High Level Structure (zelfde hoofdstukindeling en basistekst voor een managementsysteem). Dit moet het voor organisaties makkelijker maken om managementsystemen voor bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu te integreren.

Meer weten over ISO 45001?

Meer dan wettelijk in orde met de Verifield-tools

Er zijn veel wetten en regels. Heel veel. Welke zijn van toepassing op uw organisatie? Dat hangt van veel factoren af. Het loont de moeite om die in kaart te brengen. Dankzij de Verifield LegalRegister automatiseert u dat proces en weet u aan welke wetten en regels uw organisatie onderhevig is, én of uw organisatie compliant is. Om de kwaliteit van uw processen te optimaliseren, gebruikt u dan weer Verifield AuditManager. U krijgt een handig overzicht en u weet snel waaraan u moet werken.

Ik wil een demo