Veiligheid boven alles

 

 

OHSAS staat voor Occupational Health and Safety Assessment Series: een reeks voorschriften om de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers te garanderen. Met OHSAS 18001 leert uw organisatie van de ervaringen van uw medewerkers. De veiligheidsrisico’s van uw organisatie worden structureel geïnventariseerd en geëvalueerd. Resultaat? Een steeds veiligere werkomgeving.

OHSAS 18001 wordt ISO 45001-norm

 

De ontwikkeling van de ISO 45001-norm is vertraagd. De verwachting is dat de tweede DIS-versie niet eerder dan eind 2016 wordt gepubliceerd. De publicatie van de definitieve norm verschuift dan naar de tweede helft van 2017.

Volg de evolutie op de voet, zo vermijd u onaangename verrassingen en begint u tijdig aan het plannen van de overgang van OHSAS 18001 naar ISO 45001.

ISO-norm als nieuwe en verbeterde aanpak

De aanpak van ISO 45001 verschilt fundamenteel van die van OHSAS 18001. Door de introductie van een High Level Structure analyseert u ook de bredere context, betrekt u belanghebbende partijen en integreert u uw proces met andere processen. Met de nieuwe norm werkt u geen procedures meer uit, maar gedocumenteerde informatie. Waarmee u risico’s én kansen in kaart brengt.

Een managementsysteem: vandaag starten is morgen veiliger

U verbetert de veiligheid in uw organisatie op strategisch en praktisch vlak. Een managementsysteem is meer dan handig om uw beleid en acties continu te verbeteren. Hulp nodig? Lees onze whitepaper over het "In 10 stappen naar een HSEQ managementsysteem", volg het stappenplan en laat u inspireren door onze tips.

Makkelijk te integreren met ISO 14001 en ISO 9001

 

Alle ISO-managementsystemen gebruiken voortaan dezelfde High Level Structure (zelfde hoofdstukindeling en basistekst voor een managementsysteem). Dit moet het voor organisaties makkelijker maken om managementsystemen voor bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu te integreren.

 

Meer weten over ISO 9001?

Meer dan wettelijk in orde met de Verifield-tools

De voor uw organisatie geldende wetten en regels opvolgen, dat is een hele klus. Dankzij Verifield LegalRegister automatiseert u dat proces en ziet u in één oogopslag waar u actie moet ondernemen. Om de kwaliteit van de arbeidsveiligheid steeds te verbeteren, gebruikt u Verifield AuditManager. Daarmee brengt u het hele proces in kaart, en identificeert u eenvoudig verbeterpunten.

Ik wil een demo