Systematisch naar betere milieuprestaties en naleving van wet- en regelgeving

 

 

 

Met een ISO 14001 milieu managementsysteem besteedt u structureel aandacht aan uw milieuprestaties in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

• Voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersing van milieu risico's.
• Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van uw organisatie.

Duidelijker inzicht op uw milieu-inspanningen met een ISO-certificatie

Met een ISO 14001-certificatie bouwt uw organisatie aan betere relatie met de omgeving en overheid én aan haar imago. Milieuzorg is dan ook niet weg te denken uit uw beleid. Bovendien hebt u met uw managementsysteem meer vat op risico’s en benut u kansen om te verbeteren. En dankzij de High Level Structure (HLS) stemt u meerdere managementsystemen op elkaar af.

Vernieuwde ISO 14001-norm

In 2015 werd de ISO 14001-norm vernieuwd om beter aan te sluiten op de trend van integraal risicobeheer en compliance management.  

De bestaande norm vervalt uiterlijk in september 2018. U begint het best vandaag al met de overgang of introductie van de nieuwe norm. Zo vermijdt u onaangename verrassingen.

 

Wat is er nieuw?

  • U integreert vlotter verschillende managementsystemen voor veiligheid, kwaliteit en milieu met de HLS.
  • U vat het bredere plaatje beter dankzij een geïntegreerde contextanalyse, prestatie-indicatoren en meer aandacht voor risico’s en verbeterkansen.
  • U betrekt uw topmanagement bij het hele proces en zorgt zo voor een hoger engagement
  • U hebt gedocumenteerde, kwalitatieve informatie in plaats van procedures.

     

Makkelijk te integreren met ISO 9001 en ISO 45001

 

 

Alle ISO-managementsystemen gebruiken voortaan dezelfde High Level Structure (zelfde hoofdstukindeling en basistekst voor een managementsysteem). Dit moet het voor organisaties makkelijker maken om managementsystemen voor bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu te integreren.

Meer weten over ISO 45001?

Inspiratie nodig voor uw managementsysteem?

Een managementsysteem is de link tussen strategie en praktijk. Ideaal om uw beleid en acties continu te verbeteren. De eerste stap is altijd de moeilijkste. Lees daarom onze white paper “In 10 stappen naar een HSEQ managementsysteem", volg het stappenplan en laat u inspireren door onze tips.

Compleet compliant met de Verifield-tools

In één oogopslag zien welke  wetten er relevant zijn  voor uw organisatie en op welk niveau het compliance level van uw organisatie staat? Dat doet u met Verifield LegalRegister. Gebruik bovendien de Verifield AuditManager om uw kwaliteitsproces non-stop te checken.

Ik wil een demo