Managementsysteem als link tussen strategie en praktijk

Met een managementsysteem hebt u alles in huis om uw organisatie optimaal te besturen op vlak van veiligheid & gezondheid, milieu en kwaliteit. Zo'n systeem gaat uit van uw dagelijkse bedrijfsvoering en is een set van afspraken die zijn vastgelegd in methodes, procedures en instructies. En zorgt ervoor dat uw onderneming voldoet aan de wet- en regelgeving, een goed beleid formuleert en over een continue verbetering van uw bedrijf waakt.

Minimale belasting én een groter draagvlak

Dankzij een managementsysteem maakt u het bestuur van uw organisatie logisch, gestructureerd en beheersbaar. U maakt keuzes op basis van relevante risico’s en kansen. Bovendien is uw management actief betrokken, omdat een managementsysteem de strategie doet leven.

Weet waar u moet starten met ons 10 stappenplan

 

Een managementsysteem maakt uw organisatie steeds beter. Reden te meer om er vandaag nog mee te starten. Hoe u dat doet? Dat leert u in onze white paper 'In 10 stappen naar een HSEQ managementsysteem' met heel wat handige tips.

Meer kwaliteit en effectieve bedrijfsvoering volgens ISO

Met een managementsysteem volgens de ISO-norm:

  • identificeert u de processen die ertoe doen én optimaliseert u ze
  • maakt u processen en structuren duidelijk voor de hele organisatie
  • optimaliseert u de efficiëntie, waardoor uw organisatie kosten bespaart
  • hebt u sneller zicht op problemen en kan u ze snel verhelpen
  • zet u klanten centraal, en maakt u ze nog tevredener
  • zorgt u voor een positiever imago voor uw organisatie

Kortom: de betrokkenheid van alle medewerkers verhoogt en het management kan de organisatie doelgerichter sturen.

ISO-normen zijn internationale standaarden

Een ISO-certificaat is een rendabele investering

Het behalen van een ISO-certificaat vergt een investering. Maar die verdient u snel terug dankzij een vermindering van fouten en inefficiëntie. De kosten voor het opzetten van een managementsysteem hangen af van heel wat verschillende factoren: het soort organisatie, de grootte ervan, het aantal afdelingen, functies en medewerkers. Hebt u al een bepaalde vorm van managementsysteem? Dan vallen de kosten lager uit.

De certificering zelf komt ook met een kostenplaatje: de certificeringsaudit met een documentbeoordeling en een toetsing aan de praktijk. Ook die kosten zijn afhankelijk van uw situatie.

Doe een beroep op ons