Verifield LegalRegister

Verstrikt in de jungle van de veiligheids- en milieuwetgeving? Te weinig tijd om de uitgebreide wetgeving te screenen, te bepalen wat van toepassing is voor uw bedrijf en dit verder te controleren? Geen probleem, met Verifield LegalRegister hebt u een up-to-date wetgevingsregister op maat van uw organisatie, toegankelijk waar en wanneer u wilt. Zo blijft u op elk moment meester van de situatie!

Ondersteuning & opvolging van de wetgeving

Geen tijdverlies meer bij het opzoeken, terwijl u er zeker van bent dat u steeds up-to-date bent.  Ons team van juristen volgt dagelijks de wetgeving op en interpreteert elke wijziging. We bepalen samen met u welke bestaande en toekomstige wetgeving in het Verifield LegalRegister komt. Per gekozen beleidsdomein bezorgen we u de relevante wetgeving en samenvattingen van nieuwe wetgeving en wijzigingen.

Uw up-to-date register op maat dient eveneens als ondersteuning bij inspecties en controles. Wetgeving controleren op conformiteit kan sneller en overzichtelijker.

Aan elke gecheckte wettekst koppelt u actiepunten en fysieke bewijzen (plannen, checklists enz.).  Vanuit uw register wordt aangegeven welke wetteksten bij wijzigingen opnieuw moeten worden gecontroleerd.

Verifield LegalRegister is van onschatbare waarde voor het behoud van of uw eerste stap naar OHSAS-18001/ISO-45001, ISO-9001, ISO-14001, EMAS of ISO-50001. In één klik toont u aan dat u over een up-to-date register beschikt en dat er de nodige acties werden opgestart om de conformiteit te bereiken. U heeft een dashboard met een handig overzicht van de conformiteit per locatie en per domein.

Voordelen

Aantoonbare ROI

Verminder het aantal dagen die u besteedt aan het opvolgen van de wet. U spendeert minder tijd aan het uitpluizen van de Staatscourant en uw administratie wordt geautomatiseerd. Zo krijgt u meer tijd op de werkvloer.

Gemoedsrust

U hebt de zekerheid dat u bij controle altijd een correct en bijgewerkt wetgevingsregister kan voorleggen.Onmisbaar bij certificatie

Verifield LegalRegister is essentieel bij het behalen van of behouden van OHSAS-18001/ISO-45001, ISO-9001, ISO-14001, EMAS of ISO-50001. U heeft steeds een overzicht van de conformiteit per domein en per locatie.

Register op maat

Steeds een up-to-date register. Dient ook als ondersteuning bij inspecties en controles.

Samen met u bepalen we welke bestaande en toekomstige wetgeving we in uw register opnemen.


Duidelijkheid

Veranderingen in uw wetgevingsprofiel staan onmiddellijk in uw register. Ook nieuwe wetten binnen uw bedrijfsactiviteit worden automatisch aan u voorgesteld. U hebt zelf de keuze om ze al dan niet toe te voegen.

 

Praktijkgericht

Meer dan 25 juristen vertalen dagelijks de wetgeving naar de praktijk. Zo mist u geen enkele relevante wijziging of vernieuwing.

 


 

Functionaliteiten

Ontdek hoe deze module u ondersteunt in het opvolgen van de wetgeving op vlak van veiligheid en milieu.

 

Set-up bij u ter plaatse
Bepalen register per domein
Enkel relevante wetgeving
Automatische updates
E-alert bij nieuwe wetten
Heldere samenvattingen wetswijzigingen
Steeds up-to-date register
Overzichtelijk dashboard
Duidelijke conformiteitstatus per locatie
Toewijzen actiepunten
Toevoegen eigen documenten aan acties

Verifield LegalRegister in beeld

Dashboard

Het dashboard van het wetgevingsregister geeft u meteen een visueel overzicht van het compliancy niveau per wetgevingspakket op maat van uw bedrijf en afgestemd op uw bedrijfsactiviteit. Per pakket ziet u het aantal nieuwe of gewijzigde wetgeving zodat u deze makkelijk kan toevoegen aan uw wetsregister. 

Wetgevingsregister

Binnen het wetgevingsregister krijgt u toegang tot de volledige wetteksten. De belangrijkste wetswijzigingen worden samengevat in een duidelijk artikel. De status van elk wetgevingsregister is visueel zichtbaar en kan geëxporteerd worden voor rapporteringen. 

Conformiteit per wet

Per wetgeving en per locatie stelt u de conformiteitsstatus in. Elke wetgeving toont visueel het conformiteitsniveau over de verschillende locaties. U voegt commentaren toe per wet en per locatie om de wetten te filteren die u prioritair wilt behandelen.

Taken toevoegen om compliance acties op te volgen

Per wetgeving en per locatie kan u taken toevoegen en toewijzen aan iemand binnen uw organisatie. Op die manier krijgt u per wet een overzicht van welke taken nog uitgevoerd moeten worden tegen een bepaalde deadline en aan wie ze zijn toegewezen. Zo behoud u het overzicht van uw activiteiten die nodig zijn om compliant te zijn en blijven met een bepaalde wet. 

Wetgevingsregister

Per wetgevingsregister voegt u de locaties toe waarvoor u de wetgeving opvolgt. U geeft eveneens aan welke gebruikers geautoriseerd zijn om de conformiteit te bevestigen, wetten te verwijderen of nieuw voorgestelde wetgeving toe te voegen.